Zamieszczone przez howard7
Obniżenie Octavii-pytanie o sprężyny
Zwiń
X
-
Obniżenie Octavii-pytanie o sprężyny
Witam
Znalazlem sprezyny sportowe -30mm do Octavii(Ogólnie polecane są Weitec i Eibach)
Czy to -30mm to bezpieczne obnizenie dla autka z silnikiem TDI? Wiem ze chodzi tu głownie o uszkodzenia miski olejowej, ale czy tak nieznaczne(wg mnie)obnizenie wpłynie na to ze zwiekszy sie ryzyko jej uszkodzenia? I jeszcze co z amorkami? Podobniez zuzywaja sie szybciej? I na zakonczenie to jakie ewentualnie sprezyny polecacie i jakie obnizenie zeby było ładnie
Pozdrawiam i bede wdzieczny za przyblizenie tego tematu
--------------
-
-
ładnie to -30 mm
bezpiecznie to -15 mm
amortyzatory seryjne to pomyłka
sporo osób z OCP porusza się na Bilsteinach B6 (i seryjnych sprężynach)
do Bilsteinów B8 wymagane są juz sprężyny obniżone (o wrażenia z eksploatacji pytaj DJCzas'a) :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Tez tak mysle i co raz bardziej dojrzewam do Koni Sport.Zamieszczone przez MaicroftA ja powiem tak, jesli na tych sprezynach zawias przestanie sie bujac jak teraz sie to dzieje, to misce nic sie nie stanie. Najgorzej jak przod rozbuja sie i pojawia sie takie garby
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Czyli dobre sprężyny+ rozsądne obniżenie(max 30mm)+rozsądna jazda po dziurach
i powinno wszystko grać od strony technicznej i ładniej wyglądać od strony wizualnej
..Co do samych amorków B6 to niestety brak funduszy na taki sprzęt w obecnej chwili, jak sie zużyją seryjne to sie pomysli o czymś odpowiedniejszym tak jak proponujecie
Gwint to tez inne pieniadze(niestety duże jak dla mnie), a spreżyny od RS maja -15mm wiec chyba nie zlikwiduja tych wielkich szpar(zdjęcie poniżej) Mam felgi 16 cali z oponami 205/55, moze ktos ma te sprezyny zalozone przy tej wielkosci kółek??Są w ogole do znaleznienia jako uzywane??
PozdrawiamZałączone pliki--------------
Komentarz
-
-
Wydaje mi sie ,ze różnice są nie tylko w zawieszeniu znaczy sprezyny amory moze tez jakies stabilizatory czy cos wydaje mi sie ze TOLEDO jest twardsze znam dobrze nawet ten samochod bo klolega ma i zdaje sie byc twardsze! Ja bym chyba uderzyl w orginal i kupil sprezyny fabryczne. Kolega ma gwit w A4 jak jedziemy po piwo na stacje to zadziera o te male zwalniacze, miske tez zerwal.Chyba trzeba by to polaczyc z metalowa oslona!nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne
przebieg 273 tyś
Komentarz
-

Komentarz